lørdag den 22. maj 2010

Jelsvej, gården med den blå silo

Så var det tid igen til "Malertræf".
Jeg har længe aftalt med Ulla, at jeg skulle deltage, jeg havde sidste år glemt min "madpakke".
Jeg var nød til at hente mit bestik -
Desuden havde jeg en aftale med Lene, og jeg så frem til at vi skulle ses, og male sammen igen.
Dette var 3. gang, de 2 første var for mit maleri ikke det mest vellykkede, men det havde været hyggeligt. I år har jeg bestemt, at nu skulle jeg male, og forsætte derfra hvor jeg er netop nu.
Altså fuglene -
Vejret var elendigt, blæst, regn og kulde. Jeg frøs - hele dagen.
Der var ikke så mange fremmødte - man talte noget om forkert valgt dato.
En helligdag -
Heldigvis var det tændt op i brændeovnen, dejligt, og vi havde fin plads omkring det store
bord i "spisestuen". Filip var der også, han var som altid ene "hane i kurven".
Der var en opstart, øvelse i at lave hurtige skitser efter fotos, (kopier) som vandrede rundt.
Samtidig var der undervisning i linier og former, som man skulle være opmærksom på.
Kursus drejede sig om abstraktion efter naturen. Et spændende emne og en god vinkel.
Derefter skulle man male efter skitserne -
Her sprang jeg fra, Lene gjorde det samme - Jette, kursuslederen, fik så mere tid til at sætte de andre igang med ideer og gode råd. Der blev arbejdet -
Der var fri kaffe dagen lang, og på et tidspunkt blev frokosten indtaget mellem farver og malerier. Det var udelukket at arbejde ude.
Så kom der en mindre afbrydelse, Rigmor kom med kager, 2 stk gullerod og banan. Vi var slet ikke selskabelige, og besøget blev kort ( sikkert ikke af den grund). Den ene kage blev spist til kaffen, en lille pause midt i maleriet. Det var ikke meget snak -
Jeg havde startet et mindre maleri med fugle op. Først sprøjtet på papiret, ladet farven lave striber og former, for der efter at finde fugle - det blev faktisk mange. Derefter var det bare at male første gang. Jeg må hele tiden forandre og tilpasse, så det er ikke "bare", det tager lang tid.
Lene havde et lærred med, hun gik straks igang med "huset", lige som sidste år malede hun "Gården". Denne gang fra forskellige vinkler på en gang. Med alle hendes små finurligheder er der ikke store muligheder for umidelbar genkendelse, det er spændende malerier, og dejlige farver. Filip forsøgte forskellige skitser, han maler hurtigt, desværre var det ikke det rigtige papir - der var faktisk mange gode farver og former, (skulle måske beskæres) han var meget produktiv.
Næste dag kom vi for sent - Filip skulle hente mig.
Der var igen en opstart, som vi delvis gik glip af. Jette havde fat i noget meget grundlæggende - jeg fornemmede, at selv om jeg ikke malede skitser, var der så meget i mine malerier netop af det hun havde fat i.
Nu var der færdige ting - og man var igang med flere malerier - nogle forsøgte sig med andet.
Der var pauser og igen koncentration, skulle ikke tro, vi var så mange i et rum.
Efter kaffe pausen knækkede kursus - måske var man tømt, eller trætte -
Vi begyndte at samle billederne sammen, og de blev hængt op - Det var meningen, at vi skulle snakke om dem.
Jeg ved ikke, hvad der skete - jeg føler, at der kom en form for forlegenhed over forsamlingen.
Der blev ikke en rigtig gennemgang.
Især havde jeg lyst til, at man havde vendt rundt på nogle af de "få" abstrakte malerier. Fået folks reaktion positiv/negativ og en debat om netop at male sådan. Ubevidst /bevidst. Det var jo delvis det kursus gik ud på.
(Følelsen sammenlignet med at læse en bog, man kender slutningen, men den sidste ½ side mangler.)
Jeg var meget træt, men havde en god følelse og havde svært ved at komme ned igen, det var, som om jeg havde været hjemmefra flere dage - jeg var høj.
Mit billede var ikke færdigt, men det sidste er noget der må vente lidt - indtil nu har det taget ca. 10 timer. Det er sjældent, jeg kan tage tid på billederne -
Det er ca. 3 år siden at "Den blå silo" blev solgt og flyttet. AB.

Ingen kommentarer: