mandag den 9. maj 2011

Uge 17 og 18

Endelig!
Først alle "bekymringerne" om at få mine fugle ned på lærreder der kun var 20x20, og da malerierne endelig var færdige, ventetiden til dagen.
Indleveringen dagen før, gjorde at alle billeder var på plads. Nu var det, det sidste cafeen og bordene til vin m.m. der skulle ordnes.
Man var i fuld gang kl. 13 - med vinen, hvidvin og rødvin, der var salt stænger og jeg havde 3 fade med til melon m/tandstikkere, gulerødder og agurk. Det var første gang i min tid, at vi havde frugt/grønt på bordet til publikum. Jeg var lidt "nervøs" fordi det var min ide'.
Kl. 16 steg formanden for SMS af 1935 op på "skammelen", og fortalte kort om ideen - 20x20 -. Rammesalget ville gå ubeskåret til "Foreningen for forældre med kræftramte børn."
Så fik den anden formand ordet. Derefter fulgte et mindre, oplysende foredrag om den forenings arbejde og virke for de kræftramte familier, og udstillingen åbnedes.
Der var mange mennesker. Det var spændende at se dem gå rundt flere gange, tage malerierne ned, se på dem bytte rundt, prøve dem i rammer, sammenligne - og snakken. Nogle blev hængende, drak kaffe, eller gik gnaskende rundt med gulerødder og salt stænger, hvorefter de gik endnu en omgang. Nede ved cafeen var pengekassen den dag, og der var en pæn tilstrømning af mennesker, der købte både malerier og rammer. En' måtte endda i byen for at finde en pengeautomat, imens stod hans kone med maleriet og ventede.
Det var en vellykket fernisering.
Mine malerier skiller sig meget ud, der er faktisk ingen, der maler sådan. De fik folk til at standse op, se på dem bytte rundt, der var mange, der vendte tilbage til dem flere gange. Der blev solgt et.
Fordelen var, at folk fik deres malerier med hjem, så snart de var betalt.
Til slut skulle der ryddes op, mine fade var faktisk tomme, ikke sidste gang vi benytter frugt og grønt. Det havde været en god oplevelse, og dejlig stemning.
Jeg havde meldt mig til 2 vagter, Bent er jo med, så vi skulle begge være der tirsdag og onsdag.
Søndag var der lige en konfirmation, og jeg skulle have familie besøg weekenden efter -
Pludselig ændrede vejret sig, det blev virkelig koldt, og temperaturen var frost om natten -
Vi frøs i Ridehuset, selv de over 30 besøgende blev ikke længe.
Der blev drukket en del varm kaffe - vagten var desuden for lang, 2½ til 3 timer ville være rimeligt. Det er længe at gå rundt, i 5 timer. Døren blev ved med at blæse op, og det regnede (slud).
Jeg frøs endnu næste formiddag, så jeg tændte op i brændeovnen, Bent syntes, det var unødvendigt, vi skulle jo ikke være hjemme. Det var knap så koldt, alligevel en meget lang dag. Vi nåede ikke 30 gæster. Modsat dagen før heller intet salg. Der blev igen drukket kaffe og te. Cecilie kom begge dage på besøg en rigtig dejlig afbrydelse, hyggelig om andre af bestyrelsen havde kunne kikke ind.
Jeg havde besøg af min datter med børn, og så min "IT-assistance, hele weekenden -næsten. ;-)
Skulle bruge af min julegave -Så var det også Morsdag -
Fik den nye computer igang, helt fint. Den gamle lukker ned midt i en arbejdsgang.
Familien havde hørt meget om 20x20. Nu var chancen der, for at de kunne se udstillingen på vej hjemad, havde jeg tænkt. Vi skulle alligevel hente billederne søndag kl. 18. Jeg fornemmede, at de opfattede det, som en meget anderledes udstilling. Det er begrænset, hvor meget tid man kan bruge med 2 små børn, så efter en tur rundt kørte de hjemad mod Ålsgårde - En anden gang kan det være, at vi kan snakke mere om malerierne, nu ved de hvor det er.
Ventetiden blev afkortet med et besøg hjemme hos Cecilie i varmen, det blæser ude. Der var så meget at se på, masser af malerier og dejlige møbler, et stort hus - og en stor have, hjørnegrund, ville gerne have set den, desværre var det bare ikke min dag.
En anden gang, når det går bedre -
Nu er det hele overstået, Jim, formanden sagde, at det havde været vellykket, da han takkede af. Det synes jeg også, og hvis foreningen fik lidt overskud var det dejligt.
Hjemme igen. Har lyst til at male - skal bare lige slappe af, der har været så meget i de to uger.
Mandag ringer jeg op - Telefonstjernen.
AB.
,


Ingen kommentarer: