lørdag den 30. april 2011

Melon, gulerødder og agurk - AnnemonerVerden er igen i stor forandring.Lige uden for vinduer og døre skifter farverne, og det er som om alt kommer tættere på. Haven, "skoven" bliver mere intim. Ideen med at kunne gå en tur, gå rundt et hjørne og se noget nyt, bliver mulig dag for dag.

Jeg har nydt alle de skønne løgplanter, der trofast har sendt deres hvide gule og blå blomster op for at glæde mig. I haven har jeg også Annemoner, den mest almindelige "vilde" hvide. Jeg glædes meget over den, den er også oppe i et hjørne i en dobbelt variant. Nede i"skovhaven" har jeg den i blå - der er i år kun et par stykker, plantede faktisk mange, og der står de ellers helt i fred.

Når Annemonerne blomstrer længes jeg "hjem".

Jge længes efter stilheden, den uden motorstøj, hvor kun naturen giver lyd. Fuglene. Hvor blade og kviste "raslende knaser" under mine fødder, når jeg forlader skovvejen, for at gå ind midt i en plamage af den "rigtige" Blå Annemone. Det er samme, som den man synger om - (her vil den ikke gro, jeg har ikke haft held med den). Kodriverne og Primola står gule i klynger, nogle dufter, især dem, der har lidt rødt inden i. Det er blomster, der skal nå det hele, inden bøgen lukker for lyset.

Jeg ville så gerne være der - når maj kommer, når skoven bliver grøn, bøgen, for mig den rigtige skov. De spæde follede blade, som bevæges ved mindste vindpust. De mærkelig krogede stammer, der vokser hvor jordlager er meget tyndt, og bøgen får kalk, hvad der også gør, at bladene er meget lyse hele sommeren igennem. Jeg savner det - nu er Liliekonvallerne på vej - de tåler at bøgen skygger.

Vi har i påsken grillet på terassen, det er blevet tættere omkring dag for dag, som en ekstra stue. Kun få meter fra har et par Tyrkerduer bygget rede i en gran. De første Skovspurve unger er på vingerne, og vi har set Stære unger, og der er unger i Solsortens rede. Fuglene kommer stadig efter foder på "brættet".

Jeg har sået en masse solsikker, vil stikke dem ud i potter, for senere at plante dem ud, det er en kamp med de røde snegle, der tror, at det er foder til dem. Det er så sjovt, at se fuglene i efteråret hænge i de modne blomsterstande -

De sidste dage har vejret ændret sig, jeg pusler med en ide om at lave en "impulsiv (have) udstilling" med mine fuglebilleder. Haven er slet ikke klar, og det er for koldt, det blæser.

En anden ting er, at jeg er optaget i denne tid af:

"Forårsudstillingen 20x20 i Ridehuset".

Da jeg er med i presseudvalget, var der travlhed med at sende meddelelser rundt til de lokale ugeaviser - respons fra ny-tirsdag, som havde en flot meddelelse med.

Jeg er også med i det udvalg der står for modtagelse af billeder -

Det var nu let, da man bare skulle angive nr., krydses af, og selv måtte sætte billederne på plads. Det gav en overraskende, spændende variation, som gør udstillingen meget livlig og broget.

Jeg har sikkert været "lidt" ivrig til vores debatmøde, (hvad jeg igen vil sige, var en rigtig god ide,) så jeg er med i endnu et udvalg. ;)

Ferniseringsudvalget - Jeg har den mistanke, at det var fordi, jeg mente, at der skulle "lidt" mere til, til ferniseringen end saltstænger og vin.

Derfor stod jeg fredag morgen/formiddag med 3 meloner, 3 store flotte danske agurker og 2 poser øko. gulerødder. De skulle henholdsvis skæres i mundrette stykker og stave.

På med gummihandskerne - der skulle passende fade til, servietter og tandstikkere (til melonen) -

Bent var helt nervøs, fordi jeg ikke havde lavet et cv til samlemappen - jeg nåede det hele.

Cv'et skrev jeg med store bogstaver, og fik det til at fylde mere end - ;) kan ikke lide at skrive om mig på den måde.

Kikkede lige til drivhuset, fjernede de visne påskelilier på havebordet, der var så meget jeg skulle gøre - i dag var det i "pænt tøj", og så til Forårsudstillingen SMS af 1935 i Ridehuset.

AB

Ingen kommentarer: