tirsdag den 27. juli 2010

"Al Landsens Naivister"

Søndag morgen.

Vi var tidligt oppe, jeg varmede morgenbrød, lavede kaffe, vi havde virkelig god tid -

Det har været en usædvanlig dejlig sommer med varme og sol. Ind i mellem en smule regn.

Denne søndag ,skulle der ikke arbejdes i have eller "skov".

Vi skulle på udstilling.

Vejret så lidt blandet ud.

Jeg har endnu ikke vandet i "skoven", selv om det er meget tørt. Så jeg glæder mig over regnen, når der falder en byge.

I år er endnu en trillebør brudt sammen, så nu er der 2 med flade hjul.

Egentlig skulle de ned på genbrugspladsen, men vi vil bruge dem til at samle regnvand i. En i "skoven" og en oppe ved komposten.

I den senere tid har jeg gået med min trimmer, jeg har ordnet kanter, og befriet små planter og træer for skvalderkål m. m. Stierne får også en omgang, de større lysninger slås med plæneklipperen. Det giver lys og luft, og regnen kommer bedre ned på jorden. Hækkesaks, ørnenæb og rosen saks er også redskaber jeg dagligt må igang med, "skoven" skal trimmes, det er ikke en park, men der skal være et system, en mening - og noget at se på.
Turen gik til Ringkøbing.
GPS'en var stillet, og vi kunne køre i ro og mag, der var ikke meget trafik denne søndag.
"Strand-Galleriet".Dk, havde udstillingen "Al Landsens Naivister".
Det var "Kunstforeningen for Ringkøbing og Omegen", der stod for arrangementet,som foregik på Ringkøbing rådhus. Det var et flot lokale, med en skøn udsigt ud på fjorden. Vi blev i "døren" budt velkommen af formanden. Hun var straks opmærksom på, at vi kom i anledning af en udstiller. Jeg havde roser med, fra drivhuset.

Det første indtryk var overvældende, voldsomt, et farveorgie og flere 100 billeder, der var farvestrålende på hver sin måde. Først var det bare at skimme -

Kunne vi finde Lenes malerier? Vi så dem, der var faktisk mange, og igen rigtig gode. Fortællende og det finurlige, at nogle kunne byttes om, så de passede sammen fra begge sider. Derved blev der et helt andet indtryk af motivet. Lene kom kort efter, og vi snakkede lidt, tror at hun var spændt og måske lidt nervøs.

Vi gik en omgang igen denne gang med bedre tid, der var virkelig nogle rigtig gode malerier imellem, en flot udstilling.

Udstillerne var 29 danske, 7 udenlandske, de 8 var nye navne (en af dem var Lene Worsøe.) Der var rigtig mange besøgende.

Galleriet bød velkommen, Kunstforeningen bød velkommen og et "samler par" fortalte om deres pation for naiv-kunst. Som der blev sagt i velkomsten, man kunne alle finde noget, der var genkendeligt -

Jeg fandt d'Angleterre, og næsten værelset, hvor jeg boede, mens jeg arbejdede der.

Det er mere end 50 år siden -

Priserne var rigtig pæne - og salget gik vist godt, jeg holdt op med at tælle, da jeg nåede 14 røde mærker. Lene havde solgt 3 malerier, da vi efter ca. 1½ time kørte hjemad.

Vejret havde ændret sig, solen skinnede og hjemturen gik fint, der var tid til at handle i Netto.

Vi spiste, så skulle vi se slutningen på årets Tour de France.

Fiskene skulle fordres, og der skulle også gåes en tur rundt efter snegle, samt at drivhuset manglede vand.

Det havde været en oplevelsrig dag.

Ingen kommentarer: