lørdag den 24. juli 2010

Fredags marked

Brørup marked er noget helt for sig. Det er meget stort, der er mange mennesker, det støver og det er svært at parkere, sidst men ikke mindst, man skal gå langt.

Man kan gøre en god handel, få en god snak eller bare "glo" på de mange forskellige typer, der besøger markedet eller står i de flere 100 forskellige stande.

Jeg var der med Esther, vi købte bøger, og engang fandt jeg en gryde, "kobber?", sort og forstegt - fik den efter nogen "prutten" for 25,00 kr. Det kostede 1 l kærnemælk og vaskepulver at få års stegefedt fjernet. Resultatet var en gryde så flot som ny, kobber og forsølvet inden i.

En anden gang var jeg nærmest med som "sælger", det var Ingers hund, der havde fået hvalpe.

De var nu store og skulle sælges - den gang kom jeg hjem med gamle rammer. Jeg solgte faktisk en hvalp. Inger var netop gået et øjeblik -

Forleden var jeg så afsted igen, denne gang med Anna.

Hun er erfaren, har i mange år selv haft fast stand - plads i Brørup. Nu er det kun ved juletid, hvor hun sælger sine kranse til kirkegården.

For nogle uger siden, købte Anna "platter" til mig, jeg manglede nogle "fliser" i køkkenet. :)

Jeg "fik" dem jeg manglede, resten beholdt hun selv. Anna fandt en pakeringsplads.

Vi gik ned ad den ene "gade" og op ad den anden. Standende ligger så tæt, at det er svært at se, hvor den ene starter, og den anden slutter. Vi så ikke efter det samme, der var ikke tid til bøger - tøj havde ikke min interesse, det var en hækkeklipper, der havde Annas interesse - hun købte 4 havenisser. Jeg betalte fuld pris for en blå vase 10,00 kr. Anna måtte have noget at drikke, så

Anna hentede bilen, imens så jeg et blåt glas, "det måtte jeg bare have".

Ville prøve at få prisen lidt ned, lidt flov sagde jeg: "Hvad siger du til 25 kr. og jeg får den lille vase oven i". Jeg sparede en 10'er.

Senere faldt jeg for en skindpung (taske m/rem) til 25 kr. Jeg købte strudsekød, og gav en is.

Vi var endt helt nede i bunden, det var lummert luften var tyk, med en hørm fra Svineslagteriet, der kom i bølger med vinden.

Der var gået timer, benene var trætte og jeg var ved at være sulten. Sagde til Anna, at hun kunne da spise med, vi skulle have struds.

Sidste køb - kunne ikke gå forbi et planteudsalg.

Næsten som at være syd på, sælgeren "råbte og skreg", han var bare overalt kom med tilbud:

" 5 orkideer for 100 kr." eller: " Når du har købt alt det der, får du denne "Ampel" oveni." (Ampel = skål med hængeplante)

I en plastik ramme havde jeg samlet 11 planter - "lige 100 kr." det var billigt.

Flere af planterne burde kunne overleve til næste år. (hvis ikke sneglene tager dem)

Jeg følte, at jeg havde gjort en god handel den dag, isen var dyr!

Det var en varm, støvet dag på Brørup marked, dejligt igen at komme hjem, en oplevelse.

Ingen kommentarer: