tirsdag den 16. november 2010

Censur i Holsted 2010

Jeg havde længe tænkt, at der snart skulle ske noget på male-fronten.
Tiden løb fra mig, jeg havde det i mig, der var bare noget andet, der skulle fra hånden først.
Haven og "skovhaven" jeg følte, at begge dele blev forsømt og så drivhuset -
En kort rejse, en kæmpe oplevelse med en veninde, gav faktisk senere overskud til, at jeg satte mig foran stafeliet.
Jeg meldte malerier til censureret "Efterårsudstilling" i Sydjysk Kunstforening. Det var nogle malet i 2009, fugle motiver. De er lidt grønne i det. Dem jeg maler i år er mere klare, og varmere i farverne, det er stadig fugle - fantasifugle.
Jeg havde ikke deltaget 2009, som var første gang at kunstforeningen forsøgte sig med censur. Det var en sød udstilling, men virkede lidt "rodet". FX. var der "mange" billeder, og meget forskelligt fra samme kunstner.
Af mine indsendte 5 malerier kom der 3 med. Jeg var klar over, hvilket der var valgt fra - "Liggende svane". Det maleri giver altid undrende spørgsmål - "vender det ikke forkert? Svanen ligger på tværs - vendes maleriet står alle fuglene på hovedet ;) Derfor!
Ferniseringen var den 16. oktober i Galleri 46. Det var mange mennesker, folk kommer fra nær og fjern, og venner, familier støtter op om udstillerne. Ferniseringer er altid festlige. Først gik vi rundt og så udstillingen, og så blev der budt velkommen, og der var et "glas" og frugt og forskelligt "knas" -
I år var det en meget roligere udstilling, jeg synes ikke, at der var så mange billeder, og der var mere sammenhæng i den enkelte kunstners værker.
Filip havde et maleri med, det hang nede i gangen. Mine og Lenes malerier hang ovenpå, det var morsomt at tale med folk, som viste interesse for vores malerier. Lene havde 2 med. (de blev solgt) Vi mødtes kort, det er altid sejligt at ses, hun havde siddet i en trafik prop - kommer fra Århus.
Jeg fik dejlig vin 2 flasker, af Sigrid og Sigrunn, og Rigmor havde lækker Chokolade med, det var overvældende. Anna havde aldrig før oplevet en fernisering, så det var lidt spændende for hende. ( undrede sig over at der var så mange, men ingen hun kendte). Jeg mødte flere jeg kendte, dejligt at tale med mennesker med samme interesse.
Den ene censor kendte jeg bl.a. fra kursus, det er ejeren af galleriet Jørgen Steinicke, vi fik en kort snak om malerier og udstilling. Det havde været en god dag, hyggeligt at have Anna med, vi havde aftalt at spise sammen her hjemme - fik en kraftig suppe og æblekage.
Søndag den 31. oktober hentede vi så mine malerier igen, de var ikke solgt, selv om jeg havde haft dem sat ned i pris.
AB.

Ingen kommentarer: