lørdag den 19. marts 2022

 Marts 2022

Har holdt en lang pause - Det var som om alt blev langsommere.

Et dødsfald og en bisættelse.

Dagene de sidste år med Bent skulle ofte overstås, der var ikke noget at glæde sig til, jeg "mistede glæden". Den blev besværlig og ofte skuffende. Overraskelser kunne jeg slet ikke klare. Havde det bedst alene i min have - hvor jeg efterhånden skulle ordne  alt selv - eller foran mit staffeli, når jeg kunne få ro - Jeg sad ofte ved computeren eller med en bog. Desværre kunne det ikke tolereres, 

Bents verden var i mange år meget lille, han levede med sit Tv, læste avisen, forlod kun "grunden" i sin bil, som han elskede højt, og da sygdommen blev en forhindring, gav han op. Bent var syg længe - han klagede over smertet, og fik så en ny hofte. 

Det blev ikke den lettelse som forventet, og måske var det galt med den anden hofte.... nogle år senere fik han den skiftet. Derefter gik det kun tilbage.... Der var hjælpemidler, krykker, rollator, toiletstol på 1. sal og daglig hjemmepleje besøg - det sidste var dagenes lyspunkt.

Kontrol - blodtryk, man lagde ikke mærke til det kolossale vægttab. Hjemmehjælpere bemærkede det. Mit hoved sagde kræft - Bent spiste godt, kunne lide søde sager... tabte sig. Sommeren gik, det blev oktober. En tarmundersøgelse, og dagen efter skanning begge dele i Esbjerg. Jeg talte lidt med Bent mens han tidligt morgen ventede på transport, han var nervøs for skanningen, havde ikke nævnt gårsdagens resultat -   Bent var tidligt hjemme, gik lige ind på sit værelse. Sagde han var træt - sov  Næste morgen fandt jeg ham død.  - Han havde spist, ryddet til side og sat i opvaskeren, oppe i køkkenet.

Senere ringede en læge fra Esbjerg hvor man undersøgte dødsårsagen. Bent havde en stor kræftknude i maven, kunne tydelig mærkes. Jeg ønskede ikke obduktion. Hans far døde også af kræft i maven. 

Bent døde lørdag den 5. oktober 2019, blev bisat Lintrup den 17. oktober. Kirken var "fuld" - præsten var rigtig god. sagde mange gode ting. (jeg havde skrevet noget op) Der var en sød hjemmehjælper med, nogle fra Logen og en hel del bekendte fra før. Familien var der, Anders havde sin veninde med, det var dejligt,  at "vi" selv klarede at bære kisten.

 Nede ved lågen blev vi stående da Bent kørte sin sidste tur, og forsvandt ud af byen. Jeg havde en aftale med Anitas kro, at vi kunne komme der til kaffe m/kage - vidste ikke hvor mange - Det var så vellykket, bekendte og fra Logen var med. Jeg havde bestilt smørrebrød til os salv til sidst, inden familien kørte hjem -  

Jeg gik som i en boble - havde tilrettelagt alt. Alle var jo langt væk, havde deres eget, kom og skulle afsted igen. Jeg havde ingen kendskab til økonomien. Det ville ikke være nogen hjælp hvis jeg blandede Anders eller Ann-Barbare ind i det, der kom næsten dagligt noget. Bent havde alt "sit" i Danske Bank, jeg var flyttet til Frøs. (alt er i Frøs.)  

Jeg fandt Torben Falkenberg, som også blev mig anbefalet. Forhenværende Frøs. En kæmpe hjælp. Holder orden i mine papirer - regninger m.m.

Bents urne er nedsat i de ukendtes grav i Lintrup. Stedet er et lille stk græs under et par træer. Anders besøger jævnligt stedet med en lille hilsen. I år 2022  kommer der en markering på plænen, 3 Lygte/lanterner i jern der kan sættes lys i og stenbund til en hilsen.

 Da jeg bliver her er det naturligt at beholde Bents urne i Lintrup. 

Ingen kommentarer: