søndag den 3. februar 2013

Forårs fornemmelse i februar

Sneen smeltede meget hurtigt godt hjulpet af regnbygerne. Det er skønt at se alt det grønne, også Rododendronerne strutter igen efter  frosten. Det er tid til at klippe grene ind til blomstring, inden næste omgang frost og sne overfalder os.
Der har ikke været megen mulighed for at komme ud. Det har været for koldt for mig og for meget at gøre inden dørs. Jeg mangler virkelig at komme ud og foretage mig noget.
Sidst der var en frostfri periode, nåede jeg, at få bøgeblade fra naboens træ revet sammen og lagt på bedet med roser og Blodblommen, som jeg flyttede i efteråret. Bedet blev dengang lagt om på grund af træflytningen. Jeg skulle også dække de andre roser med gran, der er masser af det i skovhaven, så det er bare at hente og klippe det. Får læsset på børen, og så kommer der igen frost og sne. Når sneen dækker jorden prøver jeg at se det fra plante siden, det isolerer og beskytter, og så må jeg tage grave-, feje- og salte arbejdet med.
Foto
Det er et stykke af et "kæmpe" Elmetræ, som stod i skel ind til naboen, det var gået ud. Jeg fik vores træmand til at fælde det. Det var umuligt at kløve/save dette stykke op, så det har stået som en skulptur indtil i vinter. Nu er det gået til - stumperne bliver brugt i "bed" med Rododendron.

Det er ikke sket før, at vi har været nød til at købe brænde i tårn. Vi har delvis været selvforsynende eller købt privat. Sidste år gik det galt, vi løb tør for brænde. På grund af dårlig hofte, blev det sidste af vores eget tørre brænde ikke kløvet, og der var ikke fældet de sidste år.
Jeg gik en tur gennem  skovhaven og satte røde bånd på træer, der skulle væk, plus et par graner i haven, der var blevet for store og skyggede for meget. Jeg måtte have fat i min skovmand, vi tør ikke selv at give os i lag med det. Der blev fældet en del af de mærkede træer, og dermed masser af oprydnings arbejde til mig. Stammerne er delt op, træet skal stavles, og alle grene skal ryddes væk. De bliver lagt ud, brugt til dække, eller lagt i bunker til senere, alt genbruges.
Der står endnu træer med røde bånd, og i skovhaven er der ikke helt ryddet færdigt efter efterårets fældning. Jeg håber på opholds/udevejr, så jeg kan få ryddet lidt op.
I går fik vi så tømt "tårn" nr.3 ind i carporten, det har været en "dyr" trævinter. Jeg har så 3 "tårnskeletter", paller med lækter på. De to er sat op til vores eget brænde nede ved "brændehuset", skal bruge dem til vores eget brænde, m.m. Det 3. satte B. ned i skovhaven for mig. Jeg skal bruge det til et Insekt hotel. En ide jeg har tumlet med længe, som jeg fik fra en artikel i JP i sommer 2012. Jeg glæder nig til "byggeriet", som jeg fortæller om en anden gang.
Efter de "grønne" dage er der igen nattefrost og vinter på vej. Jeg er blevet inden døre, har klipper i Pelargonierne, og plantet en masse til spiring, de står ude i mit kølige bryggers,min forårs fornemmelse i februar.
AB.


    

Ingen kommentarer: