fredag den 22. juli 2011

Vandtrolden i guldfiskebassinet

Posted by PicasaHan var længe under vejs Trolden.
Bassiner i den "lille" have. Der var og er stadig 2 bassiner i haven, ved siden af hinanden med en gang imellem.Et rør, et overløbsrør forbinder dem og sørger for at fordele vandet, som kommer fra kælderen/taget på baghuset.
Det var et spændende projekt. Først gravede jeg det gamle overgroede bassin ud, det blev rettet op og udvidet lidt. Der blev lagt nyt plastik i bunden, derefter en masse større sten og mindre. Så kom der vand - nu var det blevet det nye bassin og det andet med Åkanden og alle de andre planter var det gamle - fiskene skulle flyttes.
Det var bare ikke nemt. En nabo havde lavet bassin i deres have og købt rensningsanlæg. Vi snakkede, og handlede fisk/foder samme sted. Naturligvis, skulle jeg også have et rensningsanlæg til det nye bassin. Det fik jeg installeret. Et gråt rør stak ud af en grøn plastik kasse og vandet faldt klukkende ned over stenene. Vandet var klart, og vi sad ofte der ude for at nyde lyden.
Efter en tid fik jeg ideen til et hoved, der "spytter" vand. En trold skulle det være, som dukkede frem under Stjernemagnolien.
Jeg gik igang i "Keramikken" - det tog sin tid. Det skulle passe på røret og være ret stort. En større opgave. Det er stentøjs ler, som bør kunne stå ude om vinteren også. Tiden - skulle passe til brænding/forglødning. Der kom glasur på, farver jeg slet ikke kendte, så det var spændende. Igen ventetid på sidste brænding. Sådan en proses tager lang tid fra ide til resultat. Så Trolden var 1 år undervejs. Den nåede ikke at være med sidste sommer, hvor fiskene skiftede bassin, hvor kanter blev ordnet, og der var masser af liv i vandet.
Rigtig mange fisk døde først på vinteren 2010 og 11. Det var især mine karper, der ikke klarede frosten. De gjorde ikke som guldfiskene dykkede ned mod bunden, men frøs fast i overfladen.
I foråret regnede vi ikke med, at der var flere fisk. Der dukkede 2 -3 op og senere nogle flere, så vi mener, at der idag er 7 gamle og 3 nye (yngel). Jeg rensede bassinet for nedfaldne grene/blade, rensede pumpen og beholderen, og så kom hovedet på plads - det var en stor dag. Der skulle et par mindre justeringer til, det fungerer fint. Dejligt.
Har bare slet ikke siddet så meget der ude i år - det regner og der blæser masser af blade ned.
Måske er det også fordi, jeg har så mange andre ideer - og nu var bassinet næsten færdigt
AB.

Ingen kommentarer: