tirsdag den 26. juli 2011

Et tomrum -

Mandag første dag i uge 30.
Jeg står op godt 7 - jeg skal ringe op for "Telefonstjernen" igen i dag, Ingeborg er på tur nordpå. Et par af de 17 jeg ringer til, er forbavset over, at det er mig igen, min uge var 29. Alle har det fint, og det så ud til ikke at blive dagregn,vi alle længes efter sol.
Det er en god start på dagen.
Naboen har hele weekenden været igang med at grave og flytte jord på hele grunden. Det er et næsten umuligt projekt, mudder over alt. Det har silregnet. Han har lånt maskinerne, så de skulle arbejde. Derefter skal der lægges klinker - bare de nu holder ved og får gjort det færdigt. Der skal prof. hjælp til det. Mandag morgen kører han igen løs, og ved middagstid bliver der vasket, maskinerne skal "hjem". Gaden ligner en grusvej -
Til os kommer der håndværkere -
Vi skal have det lille rum isoleret. Jeg skal have malet, før hylder m.m. kommer ind. Har planlagt så meget - at rummet burde være mindst 3 gange større - Claus og en mere kommer, Henning ser vi ikke denne gang.
Jeg føler mig noget rastløs, sætter mig til at male. For en tid siden startede jeg med at male et maleri 60x20. Havde endnu 2 lærreder. Forleden, mens jeg så Tour de France, tegnede jeg fugle på dem. Det er dem jeg maler på nu.
Jeg har sat alle 3 lærreder ved siden af hinanden på staffeliet, og maler dem sammen som et maleri, med 15 til 18 fugle på hvert billede. Det er lidt spændende. For at det skal passe bare nogenlunde sammen, er der farver, der skal ændres i det første maleri.
Imens har håndværkerne gjort deres arbejde færdigt, og der er ryddet nydeligt op. Dejligt så kan jeg komme igang.
Jeg undersøger maling, klæber og grunder. Malingen skal røres op, så er den brugbar. De andre er lige til at smide ud. Jeg må vente -
Havde ellers bestem,t at det skulle udfylde det "tomrum" der blev, nu da Tour de France var forbi. Jeg var ikke i havehumør gik en tur -
3 uger med cykelløb sætter mere præg på dagligdagen, end jeg havde tænkt på. Jeg ser kun det sidste af løbet hver dag - ikke før kl. 16.
Dette års tour var meget spændende, fra første dag faktisk. Det var desværre forfulgt af alt for mange styrt. Styrt, som udelukkede en del gode "ryttere".
Nordmændene (2) viste sig helt fremme, kørte i gult og vandt etaper. Var lidt stolt på deres vegne. Det danske hold kørte "stilløst" (rodet) - de var ikke der, hvor de skulle være - "Favoritterne" så vi ikke meget til - det var andre, der markerede sig. Gjorde løbet spændende og helt uventet anderledes.
Jeg fik dagligt "mit ønske" opfyldt.Havde stor sympati for den lille franskmand, der længe kørte i gult. Jeg havde sådan ønsket ham på podiet - måske ikke som nr.1 men 3.
Det var den helt rigtige, der blev nr. 1. Det var en Tour efter min smag.
I år var det også sjovere at høre kommentarerne. J. Leth fortællende om landskaber m.m. og R. Sørensen, som er blevet meget bedre, ind i mellem sjov - og D. Ritter som også cykler med R.S. - ;) Og så er den daglige dosis "pludselig" forbi.
De sidste dage har der hængt en "mørk sky" over "glæden ved Touren". Bomben i Oslo og drabene på Utøyen, en norsk tragedie, en "vanvittigs" ugerning. En fredag man aldrig vil glemme. Med tv kommer vi meget tæt på, kun kort efter terroen - er det allerede i medierne.
Norge er i kvadrat km stort, men tyndt befolket. Det vil være sådan, at alle kender nogen, som kender nogen, der er ramt - Kongehuset blev også ramt -
I dag har Bent hentet klæber og fylder til mit glasvæv. Så jeg har været i gang. Jeg har sat glasvæv op. Det holder godt på den ujævne og dårlige, pudsede væg, som engang kun var kalket. Alle revner ved loft og sammenføjninger, vil blive dækket, når der bliver malet over det hele.
Det gør det nemmere at holde rent. Et dejligt lille lyst rum med et lille vindue. Jeg tænker, at mine frost sarte planter måske kan overvintre der.
Jeg fik Bent til at hente "fletkurv-kisten" op fra kælderen. Den har stået der i mere end 10 år - nu skal den bruges til opbevaring. ;)
Bent opdagede nogle ting, der også var gemt, som skal på genbrug. Måske der kan blive ryddet ud/op, der nede også - dette er da en begyndelse.
I dag blev tomrummet fyldt ud.
Genboen er begyndt på flise - arbejdet omme bag huset et kæmpe arbejde, der blev hentet pizza til deres aftensmad :), vejret i dag var meget sommerligt.
AB.

Ingen kommentarer: