onsdag den 9. februar 2011

Åbenrå i februar

Endelig føles det, som det er ved at gå mod forår. Det er blevet lysere, mere end 2 timer tror jeg. Giver mig mod til at foretage mig ting, jeg normalt ikke ville deltage i.
Jeg har bestemt mig for, at træne med mit knæ inden en eventuel operation. Jeg går i motionscenteret i Rødding, helst 2 gange i ugen. Jeg har det godt med det. Mærkelig nok føles det, som om der er mere energi og lyst, til bag efter at foretage mig noget.

Jeg har, efter min tur til København, hørt 3 lydbøger, og er ved at lære hvordan ;) - måtte nogle gange finde mig i at bogen startede forfra. Træls, når man er langt inde i bogen - manglende strøm - Forsøgte at male, mens jeg hørte en roman, en rigtig god ide, passer fint til mine 20x20. Tror bare ikke, at det er velegnet til mere "frie"malerier. Det vil være svært at "leve sig ind i" med et mord i øret.

Det går fint med mine 20x20, jeg er rimelig tilfreds, halvdelen er færdige, og de andre godt på vej. Jeg glæder mig til udstillingen, der er mere end 60 tilmeldte, d.v.s. at det bliver over 600 malerier.

SMS af 1935, afholdt den første "Temadag" nogen sinde først i februar. Jeg havde for længe siden meldt os til, Bent er heldigvis også velkommen. Jeg bryder mig ikke om madpakke, så et stykke gravad laks og ost + bagerens gode grovbolle, blev pakket ned. Drikkevarer gav SMS.

Som så ofte, så vi ikke husnr. i første omgang, og måtte lige ned i et have/sommerhus område og vende - ;) Et vist meget "brandfarligt" sted.

Der var et stort fremmøde, 22 af 30 og det på en lørdag. Tid fra 10 til 15. Vi var ikke meget forsinkede fra starten, som foregik omkring et flot dækket kaffebord med lækker kringle. Sådan, som jeg husker, fra barndommens fødselsdage, frisk fra bageren.

Der blev indledt med et "foredrag", om censur og udstilling, på et tidspunkt overtog spørgelystne, og det gav lidt en drejning følte jeg, ville gerne have hørt mere om "Banegården", på den anden side kom der mere forskelligt frem. Der blev snakkert en del rammer eller ikke på malerier til udstilling. Man foretrak ingen ramme, dog en smal liste. Jeg bryder mig ikke meget om svæverammer, det er in nu.
Efter kaffen tog Jim og Toni over, der blev delt op i 3 grupper og med hver sine opgaver - kender det fra alle de kurser, jeg gennem tiderne, som underviser og senere har deltaget i.
Birthe I. stod for vores gruppe - Jeg havde hjemmefra forberedt mig meget (som jeg plejer), havde været igennem en "brainstorm" sorteret lidt, og skrevet forskelligt ned. Var bange for at lyde bedrevidende.
Jeg foreslog, at man lavede udvalg til de forskellige opgaver i forbindelse med udstillingerne. Bestyrelsen skal være styrende i de forskellige udvalg. Der kan være udvalg som fx. Billedmodtagelses udvalg, Gæste modtagelses udvalg, Cafe' udvalg mm. Hvert udvalg skal have sine opgaver - fx. kunne Cafe' udv. måske også stå for vin mm.
Jeg foreslog bl.a. også at Grevinde Sussi, efter at have åbnet Efterårsudstillingen, fik mulighed for at, få præsenteret medlemmerne, de som måtte have interesse derfor. Bestyrelsen, formodes hun at kende og have hilst på først. En anden tanke var, at censorerne udtalte sig om udstillingen, og hvorfor den blev, som den var.
Censorer - i "foredraget" tidligere, blev der nævnt at censorerne på "Banegården" altid kom fra forskellige dele af landet, at der var begge køn - at en måske var keramikker/skulptør, gjorde ikke noget. Det synes jeg godt om, selv om der var en gennemgående censor blev de to hele tiden skiftet ud. Der blev lagt vægt på flertals mening - Derfor 3.
Vi var omkring mange ting og Birte skrev ned - De andre grupper havde også deres og alt blev gennemgået inden frokostpausen. Så var det afsted igen - ny gruppe og ny "formand", Toni. Vi talte bl.a. om udstillinger - 20x20 og Cecilie oplyste, at udstillingen på Banegården kun for medlemmer havde været en publikumssucces det år. Mente, at det ville være værd at gentage. Jeg er enig - Ridehuset er et godt sted til kommende udstillinger, bare for koldt - fremskynder Efterårsudstillingen?
Andre grupper havde set på bl.a. vedtægter - forslag til ændringer var sket med "blid hånd", som gav de "gamle vedtægter" en lille "make-up".
Der havde været en del snak om, hvorledes man kunne "forlange," at alle deltog i arbejdet i foreningen. Det var svært - Toni nævnte penge - men det er for besværligt, og en dårlig måde -
Jeg mener, at nye medlemmer skal gøres opmærksom på, at da foreningen er så lille, er det nødvendigt, at alle deltager i arbejdeopgaverne, på den ene eller anden måde.
Der er rigtig meget bestyrelsen kan arbejde videre med, vi fik givet ide'r og forslag, og der kom krav tilbage til os.
Jeg kan lide at skrive - ;) så jeg vil naturligvis meget gerne, om der var noget for mig i den retning. Navnet bliver ved at være det samme, i det daglige bliver det sikkert SMS af 1935. Det vil kunne bruges overalt, og går man ind og søger på kunst på nettet popper SMS af 1935 også op, som forkortelse af Sønderjydsk Malersammenslutning af 1935. SMART!
Vi havde haft en berigende dag, det var godt at være sammen på denne måde, og et forslag er da også, at det kunne gentages årligt. Sluttede af med kaffe og den gode kringle ;)
Det var helt lyst, da vi køret hjemad -
Kater rejste sig strakte sig, hoppede ned fra den hvide stol og stillede op ved sin madskål, derefter ville han gerne ud. Han havde slet ikke opdaget, at han var alene hjemme i så mange timer.
Jeg tændte igen op i brændeovnen. Vi spiste, så var jeg træt -
AB.

Ingen kommentarer: