fredag den 25. februar 2011

20x20

På vejene ud af Lintrup kom sneen i store driver, og de har ligget længe nu, det har været meget koldt, især p.g.a. blæsten.
I dag er det tø, og lige nu prøver solen at bryde gennem skydækket.

Jeg var sidste weekend i Præstø, Anders og Marianne skulle en tur til Berlin, så jeg havde lovet at komme og være hos børnebørnene.

Præstø er en idyl, især i den lysere årstid, med sol og varme.
Denne gang lå der et tungt "låg" over glæden og idyllen. Der var netop sket en frygtelig ulykke, som berørte hele byen og langt ud over den. En efterskole var sejlet ud på fjorden (13 i en båd) og de kæntrede. Der er endnu usikkerhed omkring de reddede, og en lærer er savnet. Det hele skete lige ud for vinduerne - den skønne udsigt over fjorden - hos min familie. Sirener, fra politi og ambulancer, gjorde opmærksom på ulykken, og så kom helikoptere - lige neden for haven kom de i land. Man kender familien, der har mistet en far/mand- der var endnu blomster og lys.

Mine børnebørn er meget kreative, og der blev klistret og malet, der var gaver til mor og far, da de kom hjem. A. på 11 har rigtig god fantasi, så en Morgenmadskarton blev til et slot. L. på 7 ville male, så Bedstemor og han lavede et samarbejde, med rådgivning - og det blev et maleri med rigtig gode farver, lidt abstrakt/natur.
Vejret var slået om, kulde afløste de lune dage, som havde fået isen på fjorden til at tø, Anders nåede at få båden op, før fjorden igen frøs til. En dag gik turen ned i byen for at handle, vi skulle have frikadeller, næste dag på stranden med hunden, Alba.
Så blev det søndag, jeg skulle hjem, og børnenes vinterferie var slut - bare vinteren også var det.
Hjemme ventede mine 20x20. Der var nogle småting at rette, og nogle fugle manglede næb. Jeg havde savnet malerierne, og havde det næsten, som mod slutningen af en god bog - hvad så????
Der skulle males sorte kanter, og så ville jeg give billederne lak, for at skåne dem, og lakken fremhæver farverne. I første omgang hoppede jeg på en nem løsning med lak, da jeg alligevel skulle købe ny. Jeg prøvede den (spray) på et maleri, og der skete en mindre katastrofe, desuden stank det -
Det var ikke et udstillingsbillede - Så måtte jeg købe en anden lak og bruge pensel - resultatet er tilfredsstillende. Billederne er beskyttet, når det er tilladt at røre ved dem på udstillingen.
Nu ligger de der alle 10, som et langt 40+100 maleri, mærkeligt at det næsten er forbi. Næsten, fordi der mangler pris - Jeg har taget et foto, men aner ikke, hvordan jeg får det med på bloggen -
I går var jeg i vores "keramikklub", jeg havde 5 prøvebilleder med - det var som en lille fernisering - A.. havde rødvin med ;) og jeg fik positiv fornemmelse, selv om priside lå langt under forventet, en spøg kaldes det vist! Dejligt med keramikvennerne.
Ingen solnedgang i aften, der er for mange skyer, det lufter lidt, endnu er det + grader.

Ingen kommentarer: