tirsdag den 11. marts 2014

Glade Maledage........

Hjemme igen.
Da jeg kom hjem søndag sent eftermiddag, efter ikke engang en times kørsel, var det, som at komme hjem efter en rejse. Jeg var pludselig kolosalt træt.
Luften smøg sig lunt omkring mig, jeg registrerede at Krokus og de første sarte Hvide Anemoner blomstrede, og der var en "larm" af fugle sang. Kom til at tænke på "Anna", hendes løg vrimler op af jorden med de forskellige blomster og historier.
I to dage i en anden verden, næsten været mig selv...
Det startede på Facebook.
Lærte Anne at kende og fulgte lidt med. Blev meget inspireret og fik lyst til at deltage i malerdagene i "Annes Atelier" d. 8.-9. marts.
Manden var nervøs for at komme for sent, vi kom hjemmefra alt for tidligt - kørte langsomt, nød den skønne morgen og tog en omvej. GPS'en bad os vende.... Alligevel var jeg i meget god tid.
Blev modtaget af 2 store hunde, den største sorte, var endnu kun en hvalp. Den var fantastisk "stille", jeg gik totalt fri, havde rigtig lyst - turde ikke, Berta et skønt dyr. Hilda (en asstadig gammel dame, forbeholden) kom senere nådigt hen for en kort bemærkning, hun var hvid med pletter. Maler pletter?
Hjertelig velkomst trods "dødsynden". (at komme for tidligt - Emma Gad)  
Der var et overdådigt morgenbord, faktisk 3 borde. En yndig ung smilende husalf gik til hånde, husets datter. Folk kom dryssende, nogle kendte familien eller hinanden... der var en "snak"og fantastisk stemning.
Så blev der kaldt til "opbrud" - man gik ud i det store lyse atelier, det var fyldt med staffeli og taburetter.
Pludselig ændrede stemningen, alle fandt hurtigt en plads, lærreder, farver og pensler. Fra den "larmende latterfyldte hyggestemning" blev der stille. Kun svag samtale mellem 2 hørtes. Man spurgte Anne til råds, eller fik en bemærkning med på vejen m.v. Det var koncentration på højt plan.Tomme lærreder, eller påbegyndte, nogle der skulle males over, alle havde en ide, manglede måske et lille kærligt skub. Og det var kærligt.
Havde selv frygtet at gå i "baglås", er ikke særlig social, er bedst alene. Dette var nyt for mig, at jeg brændte for at komme igang og videre på mit påbegyndte lærred med fugle i træ. Fortalte endda om mit første forsøg med et bjerglandskab, der endte som et træ. Jeg er langsom, det er en sen proses. Andre nåede flere malerier. Det var fantastisk at se forskelligheden, og der var stor forskel.
Frokost.
Havde næsten ikke tid, og heller ikke den store appetit, der var nogle superlækre sesamboller med fyld, (æg og rejer) og hvad hjertet kunne begære i drikkevarer. Hele tiden koldt vand på flaske, eller varmt til te, kakao eller kaffe.
Male...
Ind i mellem kunne, man dumpe ind i køkkenet til en forrygende kalorie bombe af chokolade, karamel, lakrids, kager og meget mere + frugtfad, og så hørtes svagt ude i atelieret, at der igen var gang i snak og latter.
Vi sluttede af med en "devaluering" af dagens arbejder. Rigtig godt. Selv om jeg havde drysset lidt rundt, fik jeg nu set malerier og hørt kommentar fra en helt anden vinkel. Jeg lyttede og sugede til mig.
Pause.
Kørte med J. ud til vores fælles natlogi. Det yndigste lille stråtægte hus, helt for os selv. Hyggeligt, som om beboren lige havde forladt det.
Afslapning, omklædning og afsted igen til "festen."
En 3 retters menu + vin m.m. J. stod for underholdningen med sang og harmonika. En festlig stemningsfuld aften, med dejlig mad. Fik et par "godnat øl" med hjem.
J. så et ur i huset:
 "Er klokken halv tolv? å sommertid? tror jeg må i seng nu." Øllerne kom i køleskabet. Godnat!
Natten blev laaaaang. Sover dårligt især fremmede steder. Læste min roman færdig. Evaluerede dagen og de forskellige malerier, der havde gjort indtryk på mig.
Undrede mig over prikker i et maleri, som jeg fandt eksotisk, østerlandsk, eventyrligt og intimt ...
Et andet maleri landskabeligt, råbte i min verden på en person i forgrunden, en beskuer... Et maleri ville jeg have givet meget mere himmel... og et maleri, ville jeg have dæmper en farve ned og sådan blev dagens indtryk ved med at snurre rundt. Jeg forsøgte at tænke på fuglene i mit billede.
Søndag.
Stod tidligt op, og det samme gjorde J. Hun lavede sin kaffe og min kom med "bud". Nød, at jeg ikke skulle tænke i mad.
Pakkede og skulle til at gå ud af døren, spurgte J., om det var hendes støvler.....
Nej, det er en "Installation" lød svaret.... og da det heller ikke var mine, gik vi, og låste efter os.
Senere viste det sig, at de tilhørte R. som havde været med hjemme i pausen om lørdagen.
Vi ankom med hver en øl i hånden og "Sikke en fest vi har haft nu i ...."
Flere var i fuld gang allerede, der skete en masse.
Til venstre for døren stod der kasser med remedier, købte 3 lærreder til udstillingen i Middelfart. De skal have et helt bestemt mål 40x50.
Kunne ikke dy mig - nattens "devaluering" sad endnu i mit hoved, Nævnte for Anne, at en beskuer/person måske kunne afløse "mågen", forselaget fra dagen før. Sådan blev det.... fik den igen senere!
Jeg malede felter på "træet" nogle fugle og sluttede med at tegne streger op. Det fylder ligesom ikke rigtigt noget på det store lærred 150x50 på højkant.
Adealirnet har fundet sit leje, jeg begynder at mærke trætheden og generes af noget forkølelse eller overfølsomhed.
Nyder frokostpausen og de igen enormt lækre boller. Finder "min" øl fra i nat, synes jeg trænger til den. Tager en ekstra kop kaffe.Igen er der det store udvalg til den søde tand... godt at det ikke er et uge maletræf.
Jeg har fået så meget ud af dette, masser af søde mennesker og et fantastisk humør.
Det vigtigste er nok inspirationen. Fik lyst til at tegne igen. Så de dejligste tegninger, finurlige skabninger med genkendelige legmeds dele, og titler som sætter fantasien på prøve. Eller malerier af former, som væsner i skønne farver, som glæder, forundrer og skræmmer på en gang. Malerier med store vidder. Abstrakte med former og farvet der udfordrer. Farverne, harmonier og kontraster. Rent "Input".
Vi sluttede dagen med Annes "maleri devaluering", grundig, alvorlig, drillende, opmuntrende, og et godt råd, en ide, et skub i en før utænkt retning.en anbefaling -
Kl. 15. Masser at knus og tak for denne gang, biler som vikler sig fri af hinanden og forsvinder i det flade landskab.
Tak til alle, Især til Anne og Jesper, der var der hele tiden, med smil og positiv opmuntring m.m.
Alle fik noget med hjem.
Fik et lille kursus i foto på Computeren, Jesper viste tålmodigt foto og metode. Så jeg fik en ide om hvordan. Legede ligt med fotografier fra før hjemme.
Har også tanker om, at male noget andet end kun mine fugle. Selv om der blev talt pænt om dem.
Gik tidligt i seng, meget tidligt.
AB


  


 

Ingen kommentarer: