tirsdag den 30. juli 2013

Sommerdage i 2013

Himlen var blå til morgen med hvide skyer, der var lidt sort på stenene op fortorvet. Kan der være kommet en anelse regn? Fortorv og indkørsel bliver sort efter regn.
Manden dukker op, han siger "godformiddag", selv om klokken kun er 5 minutter efter 9, mener at Emma Gad har sagt, at efter 9 er det formiddag. Skyernes farve forandres, fra sydvest bliver der mere og mere gråt. Det lufter en smule. Manden fortæller, at i dag bliver det regn og torden, det siges der i vejrmeldingen.
Vi trænger til regnen. Så den skal være velkommen. Det er svært at høre om egne, der har fået voldsomme mængder, når man ser, hvordan det her omkring tørrer mere og mere ud dag for dag. Bladene på de store træer bliver gule, Rododendronen mister også bladene og i "køkkenhaven" står alt i stampe trods lidt vanding. Forleden fik vi 2 millimeter, og i Rødding 8 km her fra, havde der været "skybrud", med gader der lignede vandløb, og oversvømmede kældre, 29 millimeter på ganske kort tid.
"Skoven" ser ud, som om den er gået i dvale. Jeg går ikke der ned nu. Der ligget en del træ, jeg burde stable op. Der burde klippes og især skulle der plantes, intet - uden vand. Mine tynde slanke Birketræer (ca 3 m) bøjer deres kroner helt ned til jorden p.g.a. "tørst".  Håber, der er vand i de mørke skyer!
Foråret var tørt og køligt. Vinteren var kold og lang, der var ikke faldet meget nedbør. Da der endelig kom en periode med regn, blev alt grønt og frodigt. Rododendronen rejste sig i fuld flor. Det var skønt at se på og nyde, selv de røde snegle kom frem  fyldt med appetit.
Jeg kom uhjælpeligt bagefter, havde 100 planer, manglede energi, kræfter = overskud.
Dertil kom en del indendørs arbejde....
Ud til gaden så det sølle ud. Der blev sprøjtet, jeg klippede hæk og alligevel så fortorvet uplejet og snusket ud. Det hang ligesom ikke sammen. Jeg havde en drøm om at få sorte skærver på, også i indkørslen. Manden synes, at det var en mærkelig ting at gøre. Han havde opgivet for længe siden at skuffe og rive -
For et år siden bestilte jeg så "sten". Ved ikke om det blev taget alvorligt, så jeg gik hen og gentog min bestilling.... Ville få første læs efter weekenden.
Jorden var endnu medgørlig så jeg kunne rive og jævne til skærverne. Jeg begyndte nedefra på Kirkepladsen nr.5, et godt stykke den første dag. Det så godt ud. Jeg fik hjælp af Bent, han fyldte nogle børfulde, som jeg skulle fordele, det var en stor hjælp og så gik det hurtigere. Vi måtte tage det i mindre afsnit, temperaturen havde for hver dag taget et godt nyk opad, og solen bagte fra skyfri himmel. Jeg fik endnu et læs til Nr. 7, og så et til indkørslen. På et tidspunkt var jeg lidt træt af skærver. Det har været et tungt arbejde.
Dejligt, når nogen siger, at det ser godt ud! Der har været snakket om det. Manden blev spurgt om, vi havde planer om at sælge? Flytte! Nej - nu vil vi nyde, at der ser ordentligt ud omkring os, og håbe, at det bliver nemmere at holde. Det er en "sommerferie" der ligger der ude. AB

Ingen kommentarer: