mandag den 9. april 2012
Vinterbilleder.
Her er 2 meget forskellige fotografier, af malerier. Det længst til venstre er 10 malerier i 20x20, mine første i den størrelse. De var malet til en udstilling i Ridehuset, son SMS stod for, udstillingen hed 20x20. Foråret 2011.
Det andet maleri har jeg malet for flere år siden. Det er et symbol på naturens kræfter. Indflydelsen af samme på mennesket/mig. Et liv/død/liv maleri. Det er et "stort" maleri, hænger i mit soveværelse. En dag vil jeg male sådan igen - jeg er bare videre lige nu. Det er stadig mine fugle.
I 2011 var jeg så heldig at blive indbudt til at udstille i Rødding Centeret på vinterudstillingen KUNST 6630.
Jeg havde haft nogle fuglebilleder i Frøs en måned. Der var en smule respons denne gang, man genkender mine malerier - "hader" eller elsker dem.
Fordi jeg bestemte mig for, at ville have små malerier på udstillingen, havde jeg et ophæng problem. Jeg kunne på det første møde se, at hylder slet ikke kom på tale. Desuden fik jeg tildelt pladsen til begge sider, lige indenfor døren. Publikum ville i begyndelsen komme til at stå med ryggen til malerierne. Jeg måtte tænke kreativt -
For det første ophæng .... jeg havde 4 større svæverammer uden lærreder. Kirsten H. gav mig ideen, at bruge klæbe masse til at hænge op med, da hun fortalte om andre og egne ophæng af små malerier. Jeg fik hjælp til at sætte plader i mine 4 rammer, det blev sort bund til sølvrammerne, en slags tavler, og på dem kunne jeg så klæbe mine malerier.
December blev en meget travl måned, julen gled helt ud af perspektiv og blev en "biting", der skulle overståes. Planerne og ideerne myldrede frem.
Jeg kom til at tænke på blomster i farver efter et maleri, og spurgte om "Eva' s Blomster" ville påtage sig opgaven. Eva havde set mine fugle, og kunne lide dem, sagde hun, da jeg forklarede. Hun var fyr og flamme .... jeg skulle have bord m.m. det sørgede hun for - jeg skulle bare komme med maleriet og en vase. Forresten ville hun meget gerne sponsorere buket m.m. og komme op med det i Centeret. Stort TAK til en positiv spændende overraskelse. Da jeg kom med vasen og maleri, havde Eva fundet en menu holder til maleriet som jeg lånte sammen med bord, der var lige plads til mine visitkort og en foto fremviser skærm med andre ældre malerier. (Den kørte alle 3 dage)
Jeg malede i størrelserne 20x60, 20x20, 15x15 og nogle meget små 10x10, dertil skulle nogle andre lige gøres færdig. 10 stk. næsten færdige "Sudoku Fugle" nåede ikke med.
Jeg blev faktisk syg. lyttede slet ikke til kroppens signaler.
Heldigt for mig var, at der var andre malerier, som passede ind i konceptet, så rammerne/tavlerne blev fyldt ud.
Ophængs dagen, jeg stablede mig på benene, og kom ned med mine 4 rammer, havde lavet en enkel prisliste og så visitkort. Jeg var utrolig heldig, at John S. var der, han havde ståltråd og kunne få mine malerier til at hænge perfekt.
Kørte derefter straks hjem igen i seng.
Ferniseringen gik jeg totalt glip af, heldigvis var Bent der. Han havde startet fotofremviseren, kom hjem, og fortalte, at det gik godt. Man beundrede buketten, arrangementet, og han hørte at nogen sagde, hun kan også male anderledes ...... hyggeligt. Buketten var skøn, den blev der virkelig lagt mærke til, jeg bad B. om at fotografere den og mine malerier. Desværre, forstår jeg ikke selv at få dem over i computeren. Jeg fik blomsterne hjem, buketten stod meget længe.
Senere kom K. formanden for Kunst 6630 og hentede et maleri til udlodning på generalforsamlingen.
Malerierne med "Sudoku" fuglene blev færdige. Jeg skal netop til at lægge sidste hånd på 10 malerier med "Mark fugle", de mangler en gang lak. Hvorfor "Markfugle" ? Fordi der er 1000.000 af Mark i malerierne.
AB.

Ingen kommentarer: