lørdag den 11. juni 2011

Skoven har fået hegn. Myg, mitter og flåt til mig.

Længe har der lydt en "arbejdende banken" nede i skellet til naboen i "Skoven".
Jeg plejer ikke at gå i skoven, når jeg ved, at der arbejdes der. Jeg vil ikke blande mig eller forstyrre. Det glæder mig, at der er blevet ryddet op, og at der sker noget.
Så det kom lidt bag på mig, at der pludselig var kommet et ca. 2m hegn op.
Et nethegn med efeu.
Hos naboen er der blevet fræset og fræset, af og til noget tæt på skel. Engang forsvandt en plante, en større "Kirsebærlaurbær" - mente at kunne se den inde hos naboen ;). Den stod ellers i skel, det var en af de selv såede - Jeg planter jævnligt liguster i den gamle hæk (skel), men planterne er små og skal kæmpe med skygge og skvalderkål m.m.
Det glæder mig virkelig, at der er kommet hegn op. Hegnet står inde på naboens grund, så hækken er der endnu, men den behøver ikke at være flere meter høj - I efteråret fældede jeg en del, det gav lys, naboens oprydning har givet yderligere lys. Mine Rododendron vil nye det.
Der er ingen regler for pasning/ oprydning.
Der er træ efter fældning, og der er endnu nogle grangrene langs hækken, som skal flyttes. Regn og varme har fået bundplanter til at vokse eksplosivt, så de er ved at kvæle andet, som skal gro der - På en aftentur begyndte jeg at hive bundplanterne op, det gav luft til det oprindelige, og jeg blev forbavset over, så fugtigt der var.
Næste dag gik jeg tidligt i gang, det blev ikke som planlagt, jeg tog fat langs hækken og fik lavet en stor kompostbunke med lidt af hvert. Det blev klippet en del "underskov" væk, og det gav plads og luft, så jeg har forsøgt med solsikke, lupin m.m. måske nogle jordbærplanter -
Det er ikke bed, nærmest et stykke ryddet skovbund, så bundplanterne kommer hurtigt igen.
Samtidig fik jeg beskåret det gamle æbletræ - det væltede et år, og gror nu videre halvt liggende. I år er der heller ingen æbler. Rododendron "bedet" trænger endnu til mit besøg.
Det er så positivt, at tænke på alt, det jeg har nået, og glæde sig over forandringen. Jeg havde en aftale opad, så der efter at jeg havde plantet kom regn.
Min krop m.m. skriger på pause, og det er helt naturligt. Så kan jeg skrive, male eller læse/høre lydbog.
Imens planlægges nye tiltag - Jeg gennemtænker meget omhyggeligt, især når det gælder fældning/beskæring, eller der skal plantes nyt. Lys og luft er vigtigt, derfor står flere træer i potter før de plantes ud.
Så er det byfesttid.
Bent har ordnet fortorv, jeg klippede hæk mod Nyvej i går. Det pyntede, den var blevet pjusket. Senere gik jeg igang i "køkkenhaven" med hæksaksen.
Der er sådan en flot hæk omkring min lille krydderhave, med nogle få køkkenhave urter + nye kartofler. Jordbærplanterne vokser noget tilfældigt, der er mange i år. Desuden er der rabarber, og en flot solbærbusk.
Mit drivhus står også der , med et lille bed med roser og stauder foran.
Det er slet ikke en "pyntehave". Alligevel skal der lidt blomster til.
Jeg har holdt mig fra skoven de sidste dage, der er en masse "dyr" der er alt for glad for mig, så nu klør det fra store røde stik, og der kravlede faktisk en skovflåt på mig, sidst jeg var igang dernede.
I dag holdes igen holde lav profil, der er også noget at gøre inde, og det bliver vist regn.
Det er pinse -
AB
Mail: Anne-Brit@Skjonaa.dk
.

Ingen kommentarer: