søndag den 16. januar 2011

Vinter tanker

I dag blæser der en skarp larmende vind. Det er gråt i vejret.
Efter lang tids frost og sne, er den sidste sne regner væk i nat. Græsset er grønt og samtidtíg dukker alle efterladenskaber efter nytårsaften op -
Jeg har lige modtaget den triste meddelelse, at der ligger 3 døde fisk ude i det ene bassin.
Det er livets gang. Alligevel er jeg lidt trist. Jeg har købt de fisk, fordi de er smukke i vandet om sommeren, det er mediterende, morsomt og underholdende at se på dem. De er der for min skyld. Jeg føler derfor et ansvar, og er ked af, at jeg ikke har givet dem bedre forhold.
Bassinet er dækket af et tykt tykt lag is. Fiskene er blevet kvalt p.g.a. iltmangel. Denne omgang mildning vil ikke vare ved, allerede torsdag kommer vinteren tilbage, så isen når ikke engang at tø.
I dag er dagen, hvor jeg skal hente mine 10 lærreder. Jeg har meldt mig til 20x20. Forårsudstillingen i Ridehuset Haderslev. (29./4.- 8.5.) Der er fernisering 29. kl. 13.
For at deltage skal jeg købe for 450 kr. lærreder af SMS, det er betalingen. Samtidig vil alle malere have samme betingelser, lærreder og størrelsen vil være ens = 20x20.
Det er altså et lille lærred.
Jeg har da også øvet mig lidt - købt nogle lærreder og malet fugle på dem.
Udstillingen er ikke censureret. Alle kan deltage. Der er visse regler fx. pris pr. billede den må ikke være under 250 kr. og ikke over 1000 kr. Desuden er det tilladt publikum at røre ved malerierne og bytte rundt på dem. Hvis nogen vil købe, kan køberen få lov til at få maleriet udleveret med det samme efter betalingen.
Da det ikke er muligt, at bruge min normale fremgangsmåde i mit maleri, er jeg nød til at finde en anden vej, og det er det mit "forsøgsmaleri" er gået ud på.
Jeg lægger 4 lærreder sammen til 40x40, 40x60, 40x80, 40x100. Får dem til at hænge sammen som et maleri. Det giver mange muligheder, både sammen og hver for sig. Kunne forestille mig, at en køber synes om at have 2 små malerier - ;) som passede sammen i farver og stil.
Som arbejdet er skredet frem indtil nu, er jeg tilfreds. Jeg konstruerer og bruger fragmenter i malerierne, det er som et blandet puslespil - for mig! Noget helt nyt! Farverne vil blive impulsive og være i nuet.
Anderledes, jeg glæder mig!
Naboen har tændt op, hans brændefyr ryger lige her over. Blæsten er blevet en lille storm nu. Her er ikke så varmt heller, vil lige se til brændeovnen.
Jeg skal også ud, have fjernet de døde fisk - desværre er der nok flere de næste dage.
Det regner ikke - endnu.
AB.

Ingen kommentarer: