onsdag den 3. juni 2009

Forårs kursus 2009

Jeg har været på malekursus.
Kunstforeningen "Kunst 6630" holdt i weekenden 2. og 3. maj kursus. Underviser kunstner Jørgen Steiniche.
Det foregik på en gård, hos Ulla, mellem Rødding og Jels. En skøn forårsdag, første dag malede man ude -
Lene (Århus), havde opfordret mig til at deltage (igen). Vi havde i 2008 haft en rigtig god fælles oplevelse ved et lignende arrangement. Desuden kender vi hinanden fra keramikken i Jels hos Inga, så det var godt at se hinanden igen.
Der var stor deltagelse. Jeg havde mødt vores "lærer" før, han har sit eget galleri.
Mine forventninger var ikke store. Jeg er ikke god til at male sammen med andre. Jeg deltager derfor mest for at suge inspiration/motivation, til så at benytte det hjemme, når jeg er alene med mit arbejde.
Derfor var det lidt "halvhjertet" jeg gik til opgaven, som var "Forår/Dans."
Jeg malede et billede med dansende par ude i naturen, det er farverigt, "mørkt", som en forårsnat. Glæde og lykke for de dansende, der har fundet sammen og ensomhed, for den der står alene. Det er anderledes og enkelt,
naivt næsten. Næste dag malede jeg på noget fortegnet, heller ikke mig -
Kursus er ikke spildt.
Jeg fandt ud af, at der er noget, der skal være helt anderledes på Michaels maleri. Det var desuden spændende at se andres arbejde, og deres glæde over resultaterne. Nogen maler efter naturen, Lene malede huset og minderne fra fortiden, andre måtte tage kunstbøger til hjælp. Filip malede fantasi og en udsigt - der var meget forskelligt.
Vi så J.S. malerier - og fik indsigt i temaet han og en gruppe arbejdede over. Det var spændende for mig. Det er dejligt, at være sammen med andre med samme "mani".
Hvor mon det bliver næste år? Malertræf.
AB.ma

Ingen kommentarer: