onsdag den 27. december 2017

For billeder favoriter -

FAVORITER

Vi der maler:
Vi har sikkert alle favoriter, "forbilleder" eller bare nogen der inspirerer, noget der inspirerer.
Forleden så jeg på Facebook, en der pludselig var blevet vildt begejstret for Picasso. Hun havde netop fundet en bog....
Jeg begyndte at tænke på hvem mine favoriter egentlig var. Hvem der virkede inspirerende på mig igen og igen. Der var ikke kun en. Der dukkede flere op på stribe.
En stor fælles nævner, farverne. En anden er "stregen"- det maleri der gled over i det abstrakte, som forestillede noget, samtidig med at fantasien havde frit spillerum.
Sådan maler jeg. Mener jeg.
Gennem mange år har jeg forsøgt nye veje, udviklet/indviklet mig.
Friheden er det bedste, derfor er malerierne malet for mig, noget jeg gerne vil fortælle, en historie i farver, nogle gange mere end i streg. Andre ser måske ikke "historien", det er heller ikke meningen, de må digte deres egen. Det er det abstrakte.
Mine klassiske inspirations kilder er: Nolde, Munch, Matisse -Van Gogh, Picasso,Jorn
De 3 første så afgjort p.g.a. deres brug af farverne. Jorn er kommet til senere .
Jeg "opdagede" ham på en udstilling - Silkeborg- kendte ham udmærket fra bøger, Tv m.m.
Det var udstillingen,"pause", på vej hjem fra fest i Karup. Den næsten slog benene væk under mig. Den mand var "vild", han prøvede alt af, teknikker, farver, materialer, det er stort.
Nolde og Munch bruger ofte farverne meget udtryksfuldt og voldsomt, det er som om maleriet har fået lov at bestemme. Det skal der mod til føler jeg. Farverne udtrykker fare, rædsel, sorg ....
Når jeg maler "stjæler jeg lidt inspiration her og lidt der.
Bruger Picassos forenklings metode, lidt Matisse sort streg, Nolde og Munch farver og Jorns sprælske figurer, uden at der på nogen måde, er tale om sammenligning.
Det er sådan, jeg tænker på mine fugle, som af og til næsten bestemmer selv.
Der er naturligvis mange andre kunstnere, der inspirerer, som får indflydelse på tanker og ideer.
Motiver jeg har lyst til at prøve, som må vente, til min egen fornemmelse og inspiration er den rigtige. Fx. som da jeg malede "Rødder". i 2016.
Et meget stort maleri.
Akryl på lærred m. stof effekt m.m. AB.


Ingen kommentarer: