onsdag den 21. april 2010

Inspiration

At gå på udstillinger er for det meste inspirerende.
Jeg kan godt lide at gå på udstillinger, desværre skal Bent altid køre, og da det slet ikke interesserer ham, bliver det ikke ofte til udflugter til inspiration.
I 2009 blev det heller ikke til mange, jeg så Færinge i Ribe, var på museum i Vejen, Galleri 46 og vores egne udstillinger, i år er det blevet til Sønderskov.
"Sønderskov" er en vandreudstilling.
Vandreudstillingen: Vil sige, at Vejen kommune har sammen med kunstforeninger i området udvalgt kunstnere til at lave en udstilling, som så "vandrer" først på Vejen Kunstmuseum og senere på Sønderskov, som var så vel besøgt, at der var trængsel - der var mange gode inspirerende ting, havde egentlig planlagt endnu et besøg -
Jeg er ikke altid begejstret for en udstilling, kan ikke med det samme finde inspiration.
Det der ikke falder i min "smag", er måske en bekræftelse, et nej eller et ja - senere kommer der en ide' og fornemmelse, som jeg føler genkendt, fra en (negativ) udstilling.
Jeg så en udstilling, en kunstner havde malet det samme motiv et x antal gange, mange var begejstret, ærligt - jeg undrede mig, over deres begejstring. For mig var det et valg, om farver - alligevel vil motivet ikke slippe.
Galleri 46 ved Holsted har sin egen kunstforening, Sydjysk Kunstforening. Lokalerne ejes af Jørgen Steinicke, jeg har nævnt ham før. Der afholdes flere udstillinger især med lokale kunstnere. I år vil der være malerkursus i maj.I efteråret afholdes en censureret udstilling -
Jeg deltog ikke sidst, men det gjorde L.W. Hendes farverige malerier med af skæve/talende huse, er så specielt malet at billederne passer sammen på begge sider. Desuden er de så fulde af detalier, at man hele tiden finder noget nyt. L.W. fik solgt. Senere deltog hun i "Efterårsudstillingen" i Haderslev og blev antaget.
Da jeg sidst på året fyldte rundt, forærede L.W. mig et meget personligt maleri med skæve huse. Jeg bliver virkelig inspireret, når jeg ser de glade malerier og farverne.
AB.

Ingen kommentarer: